Joogaohjaajat

 Ohjaajien tuntikuvaukset löytyvät aikataulusta.

 
Veikko_Tarvainen_3.jpg

veikko tarvainen, äijäjoogan kehittäjä

VTM, joogaohjaaja, entinen omaishoitaja, toimittaja ja kirjailija

Veikko yhdisti kaksi toisiinsa kuulumatonta sanaa; jooga ja äijä. Näin syntyi äijäjooga joka levisi hyvin nopeasti Helsingistä Lappiin. Veikko ohjaa kuvia kumartamatta kevyttä joogaa.

Veikko ohjaa eri puolilla PK-seutua ja vierailee muualla esittelemässä äijäjoogaa.

Antti-Mäkipää.jpg

antti mäkipää

Ensimmäiset kosketukset joogaan sain silloin kun jooga Suomessa oli vielä melko uutta. Hain tuolloin nuoruusvuosina tuntumaa joogaan Ananda Margan ja Intian matkan kautta.

Palasin joogan pariin säännöllisemmin äijäjoogaajana. Siitä joogatie eteni siten, että valmistuin jooganopettajaksi Suomen joogaopistolta 2019. Olen ollut myös joogastudio Manipuran 200 h. laajuisen scaravellilaisen jooganohjauksen koulutuksessa 15.1.2013 – 1.12 2014.

Ohjaan ”jooga kuuluu kaikille -hengessä” erilaisten ryhmien lähtökohtiin soveltuvaksi laadittuja turvallisia harjoituksia. Eniten olen ohjannut harjoituksia äijä- ja työpaikkajoogaajille. Asentojen rinnalla harjoituksissa huomioidaan soveltuvasti joogan hengitykseen ja meditatiivisuuteen liittyvät ulottuvuudet. Lähden siitä, että jooga voi välittää harjoituksiin osallistuville hyvää otetta ja tasapainoa askellukseen elämässä.

 
Timo Junttila 3.jpg
 

Timo junttila

Timo aloitti säännöllisen joogan koettuaan kuinka harjoitus voi hellittää kehon ja mielen lukkoja. Timo opiskeli vuosina 2013 - 2019 Suomen Joogaliitossa ja Janne Kontalan ja Emma Paukun opettajaohjelmassa ja on hakenut lisäoppia useilta pitkän linjan jooganopettajilta.

Kurinalainen ja ankara harjoitus sopii harvoille ja Timo kannustaa joogan harrastajia löytämään itselleen sopivimman tavan harjoitella. Joskus se on lähempänä kuin aavistammekaan.

Timo ohjaa miehille kevyempää äijäjoogaa ja myös hieman voimakkaampaa jäbäjoogaa sekä slow yogaa, joka ei kuitenkaan vaadi erikoistaitoja. Tavoitteena on hitaasti etenevä ja turvallinen harjoitus, johon sisältyy sekä vahvistavia, että rentouttavia asentoja.

Timon tunneilla tehdään myös helppoja hengitys- ja keskittymisharjoituksia. Levollisempi mieli on kehon harjoittamisen ohella hyvä palkinto harjoituksesta.

Päätyössään Timo on vapaa valokuvaaja ja tämän ohessa hän opiskelee erä- ja luonto-opastusta.

benkku.jpg

Bengt holmström

Olen jooganopettaja SJL. Joogaa olen harrastanut vuodesta 2006 ja ryhdyin opettamaan joogaa säännöllisesti 2012. Kävin ensin yksityistunneilla opettelemassa joogan ohjausta ja myöhemmin jooganopettajan kurssin Suomen Joogaopistolla. Olen osallistunut joogakursseille muuallakin, sekä Suomessa että Intiassa. Joogin elämään kuuluu jatkuva opiskelu ja seuraava tutkinto on jo työn alla.

Sain joogakipinän Veikko Tarvaisen äijäjoogassa ja olenkin opettanut etupäässä miesryhmiä, äijäjoogaa ja jäbäjoogaa. Mutta myös sekaryhmiä: hathajoogaa, dynaamista joogaa, seniorijoogaa, muistijoogaa, tuolijoogaa. Olen ohjannut suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.

Opetuksessani lähden siitä, että kaikki vartalot voivat joogata. Jokaiselle löytyy varmasti sopiva tapa joogata. Tarjoan usein oppilailleni eri vaihtoehtoja samasta asanasta. Minun ohjaukseen kuuluu aina asanat, hengitysharjoitukset ja lyhyt meditaatio. Usein myös luen lyhyitä pätkiä eri joogakirjoista.

AKIN KUVA TULOSSA
 

Aki saikko

Aki löysi joogan 2011 huomattuaan miten hyvää se aina teki zazen istumameditaation jälkeen. Joogailu alkoi dynaamisella hathajoogalla ja pian tulivat mukaan lempeämmät tyylit kuten äijäjooga ja SJL-jooga. Aki opiskeli Suomen Joogaliitossa 2015-2021 ja on SJL®-joogaopettaja.

Akille on tärkeää korostaa joogaharjoituksen yksilöllisyyttä; jokainen tekee sen omista lähtökohdistaan ja erilaisia joogasuuntauksia kannattaa kokeilla. Akin tunneilla yhdistyvät leppoisuus ja sopiva haasteellisuus. Rauhallinen harjoitus on haastava kiireiselle nykyihmiselle, mutta monesti syvemmällä tasolla palkitsevampi. Erilaiset hengitys-, tarkkaavaisuus- ja keskittymisharjoitukset ovat osa joogatuntia.

Aki ohjaa äijäjoogaa, joogaa jäykille, ärtsyjoogaa, SJL-joogaa ja dynaamista hathajoogaa omissa ryhmissään, kansalais- ja työväenopistoissa, sekä työpaikkajoogaa yrityksissä.